a
a
HomeEatFlammkuchen: Η πίτσα αλά γερμανικά έτοιμη σε 20 λεπτά!

Flammkuchen: Η πίτσα αλά γερμανικά έτοιμη σε 20 λεπτά!

Βράδυ, μόλις έχεις γυρίσει από τη δουλειά ή έχεις τελειώσει με την τηλεργασία και θες να βουλιάξεις στον καναπέ και να λιώσεις στο Netflix. Όμως έτσι ξεροσφύρι δεν λέει. Άλλωστε, μια λιγούρα τη νιώθεις…

Έχεις λοιπόν δύο επιλογές. Να κάτσεις να μαγειρέψεις, που δεν ψήνεσαι κιόλας ή να παραγγείλεις κάτι απέξω. Πάλι; Τόσες μέρες καραντίνα έχεις εξαντλήσει όλα τα delivery Αθηνών και περιχώρων!

Τί θα έλεγες λοιπόν να φτιάξεις κάτι πολύ απλό και γρήγορο ακόμα και αν δεν το έχεις πολύ με το μαγείρεμα;

Η λύση σου ακούει στο όνομα Flammkuchen. Δηλαδή, Φλαμκούχεν, για να σε βοηθήσω προτού στραμπουλήξεις τη γλώσσα σου. Ξέρω, δεν θέλεις να το μάθεις, να το φας θέλεις και για αυτό είμαι εδώ.

Το Flammkuchen είναι μία πεντανόστιμη και απλούστατη πίτσα που μπορείς να ετοιμάσεις σε 20 μόλις λεπτά! Μπορεί οι λέξεις πίτσα και Γερμανία να σου ακούγονται λίγο αταίριαστες (και δίκιο έχεις) αλλά σου εγγυώμαι ότι μόλις τη δοκιμάσεις θα αναθεωρήσεις.

Στην ουσία πρόκειται για μία πίτσα με λεπτή ζύμη την οποία αν είσαι μερακλής μπορείς να φτιάξεις μόνος σου. Πάνω στην πίτσα θα βάλεις μόνο τρία υλικά: τυρί κρέμα, κρεμμύδια και σαλάμι ή μπέικον. Αν θέλεις, βάζεις και τα δύο.

Ωστόσο, σε περίπτωση που φτιάξεις εσύ τη ζύμη θα χρειαστείς πάνω από 20 λεπτά:

Υλικά

– 2μιση κούπες αλεύρι
– μισό φακελάκι ξηρή μαγιά
– 2 κουταλιές της σούπας λάδι
– 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
– αλάτι

Εκτέλεση

Διαλύεις τη μαγιά σε χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύεις καλά προσθέτοντας το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να μαλακώσει η ζύμη. Την αφήνεις να… ξεκουραστεί και να φουσκώσει τουλάχιστον μία ώρα, σκεπάζοντάς τη με μία πετσέτα.

Υλικά για το topping

– 1 κουτί τυρί κρέμα
– 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
– 5 φέτες μπέικον ή σαλάμι
– 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

Απλώνεις καλά τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί ή πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ανακατεύεις το τυρί για να μαλακώσει, προσθέτοντας λίγο πιπέρι και το στρώνεις πάνω στη ζύμη.

Στη συνέχεια, προσθέτεις τα κομμένα κρεμμύδια και τις φέτες μπέικον, αφού πρώτα τις έχεις ψιλοκόψει.

Στο τέλος, ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).

Τη βγάζεις από το φούρνο όταν δεις ότι έχει πάρει χρώμα.

Καλή σου όρεξη!