a
a
HomeBuy5 tips για να μην σας βγει «μαύρη» η Black Friday

5 tips για να μην σας βγει «μαύρη» η Black Friday

Black Friday

Η Black Friday έρχεται, οι προσφορές έχουν ήδη ξεκινήσει και οι πιστωτικές αναμένεται να αναστενάξουν. Και όντως, οι εκπτώσεις και οι προσφορές είναι ιδανική ευκαιρία να φτιάξετε το Home Cinema που πάντα θέλατε, να αγοράσετε παιχνιδομηχανή για να λιώσετε στην καραντίνα ή να αναβαθμίσετε επιτέλους τα καημένο το PC που τρέχει με… κάρβουνο.

Χρειάζεται όμως και προσοχή, καθώς υπάρχουν πολλές παγίδες και μπορείτε –αν δεν είστε καθόλου υποψιασμένοι- να βρεθείτε και άφραγκοι αλλά και χωρίς ουσιαστικό κέρδος. Δώστε λοιπόν βάση στις παρακάτω συμβουλές και καλά ψώνια.

Προσοχή στις πραγματικές τιμές

Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό, αλλά είναι πολύ συχνό το φαινόμενο εταιρείες να ανεβάζουν τις τιμές λίγες μέρες πριν τη Black Friday για να δείξουν «και καλά» εκπτώσεις. Αν λοιπόν έχετε σταμπάρει κάποια προϊόντα, φροντίστε να σημειώσετε από τώρα τις τιμές τους ώστε να δείτε αν πραγματικά πωλούνται με έκπτωση. Και δεν μιλάμε για μόνο ένα κατάστημα. Κάντε την έρευνά σας ηλεκτρονικά (ναι, μέσω του Skroutz.gr) και δείτε αν η υπερ-προσφορά είναι όντως πραγματική ή μούφα πριν αγοράσετε.

Μην πάρετε κάτι αν δεν το χρειάζεστε

Στα ηλεκτρονικά υπάρχει ένας χρυσός κανόνας: αν δεν αγοράσεις κάτι σήμερα, θα το βρεις αύριο φθηνότερο ή θα πάρεις κάτι καλύτερο με τα ίδια χρήματα. Η τεχνολογία εξελίσσεται και μαζί της έρχονται νέα μοντέλα που ρίχνουν τις τιμές ή παροπλίζουν τα προηγούμενα. Θα μου πεις, με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να αγοράζω ποτέ τίποτε. Προφανώς όχι, αλλά δώστε προτεραιότητα στις συσκευές που θα χαρείτε εδώ και τώρα και όχι σε αυτές που θα μπορούσατε να πάρετε χωρίς κανένα πρόβλημα και σε έξι μήνες.

Προσοχή στο χρόνο παράδοσης

Ειδικά φέτος, όλες οι αγορές της Black Friday θα γίνουν ηλεκτρονικά. Που σημαίνει ότι θα αργήσουν να έρθουν. Και οκ, είναι λογικό να κάνετε 3-4 ημέρες υπομονή με το χαμό που γίνεται στις μεταφορικές εταιρείες τέτοιες μέρες. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος, αν το προϊόν που διαλέξατε δεν είναι άμεσα διαθέσιμο, να το παραλάβετε σε αρκετές εβδομάδες ή και καθόλου. Οπότε, αν η διαφορά στην τιμή δεν είναι μεγάλη, επιλέξτε καλύτερα το κατάστημα με την πιο άμεση διαθεσιμότητα.

Επιλέξτε μόνο καταστήματα που εμπιστεύεστε

Στην αναμπουμπούλα ο  λύκος χαίρεται και στον χαμό της Black Friday οι ψεύτικες προσφορές δίνουν και παίρνουν. Αν λοιπόν κάτι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, πιθανότατα κάτι κρύβεται. Ναι, θα βρείτε μεγάλες εκπτώσεις, ειδικά σε κάποια προϊόντα-κράχτες, αλλά και τα καταστήματα θέλουν να βγάλουν λεφτά. Οπότε, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο προτιμήστε κάποιες εταιρείες που γνωρίζετε και που στην περίπτωση της στραβής θα βρείτε μια άκρη και δεν θα χάσετε εντελώς τα λεφτά σας. Ειδικά αν οι τιμές είναι παραπλήσιες, μην το ρισκάρετε.

Μην ανοιχτείτε πάνω από τις δυνάμεις σας

Οι προσφορές είναι πολλές, οι ανάγκες μεγάλες, δεν θέλει και πολύ να πατήσεις το κουμπί, ειδικά όταν πληρώνεις με κάρτα. Με τον επόμενο λογαριασμό της πιστωτικής όμως, καταλαβαίνεις τι έγινε και «είναι αργά για δάκρυα Στέλλα». Οπότε, πριν ξεκινήσετε τα ψώνια, βάλτε ένα συγκεκριμένο όριο αγορών και σεβαστείτε το. Εναλλακτικά, φτιάξτε μια virtual προπληρωμένη κάρτα, φορτώστε τη με τα χρήματα που αντέχετε να πληρώσετε και «στραγγίξτε» τη χωρίς τύψεις.

Αυτά και καλό shopping!